Ringsjal Ja-tack!

88483-46
Klart man har funderat på att bära Minimannen i sjal. OCH jag erkänner att det från början var för att jag tycker Babybjörns bärselar är rätt fula. OCH efter att ha surfat in på  
Sjalbarn  är jag fullständigt övertygad. Det är inte bara ett snyggt alternativ. Det är otroligt praktiskt och det främjar barnets språkutveckling. Så jag surfade vidare till Babyhip och clickade hem en Känguru ringsjal från danska märket Slynger. Helsvart såklart. Klart man inte tackat nej till en Rockin-baby-sling som Gwen bär sin Kingston i men nätshopping från USA blir lite väl dyrt för min mamma-penning...Tyvärr.

UP-DATE!!! Igår anlände ringsjalen och vi har redan använt den. Perfekt då man annars skulle burit på höften. Nu har jag stöd och händerna fria. På väg hem från dagislämningen sov Miniman i sjalen och eftersom den är så lätt att ta av vaknade han inte när jag väl hemma skulle lägga honom i sängen. Snygg är den också och dessutom finns det en praktisk ficka i sjalen där man kan lägga bil nycklar, mobil, pengar etc. Leverans, betalning och service funkade bra så Babyhip är att rekommendera.

Designat på 1-årsdagen


88483-45
Det är något mycket speciellt med den allra första födelsedagen. Här är några omsorgsfullt designade presenter i varierande prisklass som jag gärna skulle ge bort till min lille söting.

♥Kojan Nido från Magis går lös på 9 755kr från
pid. Begåvade Javier Mariscal har designat.
♥Leksaksbilen som också kan vara en sittmöbel! Designad av  Alfredo Häberli för Offecct, köp den på pid för 5 344kr.
♥ My House utav Björn Dahlström dras över ett bord och blir mysigaste kojan. Magis me too  tillverkar och  Panik säljer för £66.
♥ Micki gör fina leksaker i trä och den här dockvagnen är inget undantag. Designern är anonym men borde  uppmärksammas. Kolla in Tradera och blocket för begagnade till fyndpris. En ny fräsch finns i vilken välsorterad leksaksaffär som helst.

Babykofta

88483-43
Det måste hänt något mycket bra med Lindex design avdelning. Åtminstone på barnsidan och då speciellt baby. Okey, det finns en och annan gräslig body med Bamse och hans farmor men de flesta hänger på reastället. Hittar alltid något jag gillar här, nuförtiden. Dagens Lindex-köp är den här söta koftan till Miniman i stl 68 för endast 69kr. Gillar detaljen med printet på baksidan av tyget i nacken...Lindex rules!

Trådlös barnvakt

Vi ska köpa en trådlös barnvakt till Miniman men är lite osäkra på vilken. Babyproffsen har en från Padwico som  Liberoklubben lämnar 225kr rabatt på. Modellen heter Padwico 883. Men är den bra? Är det någon som har något tips på någon annan modell?

Fyndat!

88483-42
Vilken lycka! Igår lämnade Nina på
Unikdesign 40%rabatt på webshopen till alla som hittat till hennes blogg. Självklart tog jag tillfället i akt och fyndade dessa fina byxor från Plastisock. Endast 173kr!

UP-DATE!! Unik design kan varmt rekommenderas. Fin-fina byxor för 173kr levererade till dörren 2dgr efter smidig beställning och dessutom fraktfritt (under juli-aug). Toppen!

Kate Hudson

88483-41

Hon är inte bara filmaktuell, hon är även gulligaste mamman till Ryder Russel Robinson 2år. Så här sa hon om sin son i InStyle "Just watching him discover every part of himself and especially his mind is just fantastic,"  Så fint sagt och så sant. Man kan bara hålla med.
Pappa och äkta make är Black Crowes frontfigur Chris Robinson.


Bild:
People  Montage: Barnsligt

I Love Sale


88483-40
Har suktat efter de där leopardtightsen från 
Oh Baby London länge nu, så när REAN kom till Freshmilk klickade jag hem de glammrockiga tightsen illa kvickt. En uuundebar body från Stardust med texten True love mum and dad  följde även den med i shoppingkorgen. Jag valde grön framför den rosa som är på bilden. Freshmilk levererar inom 2dagar (om det inte är semesterstängt som nu), bara en sån sak! Långa leveranstider är annars en utav webshoppingens baksidor.

UP-DATE!!! Kläderna damp ner idag och dom är fantastiska! Leopardtightsen är Såå söta! Freshmilk rekommenderas varmt: smidigt, snabbt och framförallt snygga plagg direkt hem i brevlådan. Så det så.

Fina röda ting

Rött är en fin färg för kidsen men det behöver inte nödvändigtvis vara så traditionellt.
Kolla in dessa favoriter:
88483-39
♥Lilla söta Gloomy Bear. Från:
Kidrobot För: $6.95
♥Oh Baby London gör den söta lilla bodyn. Från: Oh Baby London För: £18
Mammutserien från Ikea är redan en klassiker. Nu i rött! Från: Ikea För: 179kr
♥Punkiga tofflor för minstingen. Från: FreshMilk För: Obs rea! 149.25kr

Unikdesign

88483-36
Unik design har kläder för hela goa familjen som butiksinnehaverskan Nina plockat ut med säker känsla för vad Unik design är. Hittade till webshopen via bloggen där Nina själv skriver. På bloggen kan man vara med och påverka sortimentet och spana in nyheter. En smart och rolig idé tycker Barnsligt.
Kläderna då? Dom är superduperfina och det finns märken som Nanso, Lollopard, Busiga barn och mitt nya favoritmärke Plastisock. Vill ni webshoppa från Unik design så passa på under juli/augusti för då är det fraktfritt!

Första tiden boken är här

Baby bird boken har levererats. Kolla vad jag tyckte här!

UP-DATE

När jag har fått hem mina nät-shopping-leveranser kommer jag att uppdatera inlägget med kommentarer om och hur shopping/leverans/betalning fungerat. Birka-paketet kom idag så kommentaren är inlagd...

Harajuku lovers

88483-35
En ny trevlig bekantskap för mig är  
Harajuku lovers, Gwen Stefani's nya märke för både stora och små människor. Inspirationen är hämtad från stadsdelen Harajuku i Tokyo som är välkänt för sin ungdomliga och lekfulla puls, precis som kläderna. Har försökt hitta kollektionen i Sverige, men förgäves. Synd att Shop the states har stängt igen för amerkanska shoppingsajten 80´s purple läskar med märket på sin sajt...

Filurer

88483-34
Pixel girl shop blev jag kär i dessa handgjorda, mjuka, gosiga filurer. Att var och en har en personlighet gör att jag blir lite extra kärleksfull. Så här står det om filurerna på hemsidan:

Lird (orange filur med slips): He thinks he's too cool for school. But he goes anyway. Cool..

Gijs(rosa/grön filur): ‘Gijs’ has a romantic soul. He loves spending his evenings sitting on the couch next to you. Some soft music and candlelight and he is happy. Needless to say he loves to be cuddled.

Hans(rosa/blå filur): ‘Hans’ takes life as it comes. He is a carefree spirit with a creative soul. Let him be your inspiration!

Porco(rosa monsterfilur): Porco is sweet and shy. He loves eating and dreaming about ice cream. His hobbies are cuddling and napping in the sun. Sweet Porco.



Angelina Jolie

88483-33

Angelina verkar vara en superhjältinna på riktigt. Hon är en riktigt bra
skådis. Hon är mamma till sötisarna Maddox, Zahara och Shiloh.  Dessutom är hennes engagemang för de medmänniskor som är lite mindre lyckligt lottade oändligt. Det känns liksom självklart att Bradgelina  sålde bilderna på nyfödda Shiloh snordyrt för att sedan skänka dom till välgörenhet. Cred.

Pink Gorillas


88483-32
Surfade in på  
Pink Gorillas webshop där man utlovar 'Extraordinary everyday clothes for babies and children' och det är precis vad det är. Extraordinärt men ändå till vardags. Vad sägs om underbart multirandiga bodysar, klänningar, tights och tröjor? Eller småproggiga babykläder från Batik by Nancy med batikmönstrade, giraffer, hajar och dinosaurier? Eller varför inte sommarens finaste solklänning från Paulina Quintana? Ett litet, litet urval bland mycket, mycket fint.


Första tiden boken

88483-31
Jag har letat och letat och förundrats över hur och varför alla  Första-året-böcker måste vara så puttinuttiga och löjligt gulliga bara för att de är till en bebis. Efter tips utav  
Mamma W (du kommer att ruinera mig med dina tips!) beställde jag, Baby Bird Universe, en till synes väääldigt fin bok från Busigt. Inte det minsta puttinuttig. Endast 169kr.

UP-DATE: Boken är här! Den damp ned i brevlådan idag till min lycka. Nu ska det klistras och skrivas! Det tog mindre än en vecka för boken att komma fram och kontobetalningen är genomförd. Smidigare kan det väl knappast bli. Frakten kostade 33sek. Hela kalaset slutade alltså på 202sek. Skulle jag få önska något så......önskar jag att boken hade vart inbunden för längre livslängd. I övrigt är den fantastisk i design, layout och upplägg.

Grönt & skönt för kidsen

88483-30
En färg som jag ständigt återkommer till i val av inredning, kläder och andra mer eller mindre nödvändiga prylar är GRÖNT. Den sköna färgen! Då gärna en lite mer syrlig grön. Delar med mig utav några favoriter:

♥Det finns en mängd olika Uglydolls men min favorit är grön.Från:
kidrobot För:$19,90
♥Fotbollskudden som alla smålirare går i gång på. Från:Designtorget För:140kr
♥Samlarfigurer från James Jarvis är en dröm för barnrummet. Från:kidrobot För:$52,95
♥Hemma hos oss samlar vi bilar från Playsam. Från:Design-on-line För:369kr
♥Med The peacekeeper har du coolaste nappen i stan. Från:Busigt För:79kr
♥Snygg och kul är Puppy utav Eero Aarnio, finns i olika storlekar. Från:pid För:från421kr

Rosa

88483-26
Ljusrosa är en cool färg. Brukar klä mina småkillar i färgen. På Midimans dagis är det coolt med rosa så det är bara att köra på. Skönt att de åldriga uppfattningarna om tjej o killfärgerna börjar försvinna. Dessa plagg är kanske avsedda för småtjejer men jag kan lätt tänka mig Midiman i FUTURE DJ-tröjan. Lätt.


Plaggen finns att köpa på: Litenbutik & 80´s purple


Mamma Kate

88483-28

Tänkte käcka till mig här på bloggen och posta inläggen efter teman. Första temat ut är Veckans-mamma. De enda kriterierna som finns för att bli Veckans-mamma är att JAG tycker mamman verkar kul, glad och go mot sina barn. Först ut är min stilikon Kate Moss. Jag måste säga STILikon för hennes knarkiga förflutna(?) tar jag starkt avstånd ifrån. Här är en bild på Kate med dottern Lila Grace som hon har tillsammans med pappan 
Jeffersson Hack.

Bild från Skyshowbiz

Spiderman over and out

Innan kidsen hörde man talas om olika stadier som trotsåldern, kiss&bajs åldern osv. Varför sa ingen något om SPIDERMAN ÅLDERN?? Jag har rensat i Midimans garderob idag och insåg till min fasa att vi faktiskt har:
5st SPIDERMAN T-shirts
ex antal SPIDERMAN kalsonger
ex antal SPIDERMAN strumpor
2st SPIDERMAN pyamasar
1st SPIDERMAN vinterjacka med tillhörande termobyxor
2st SPIDERMAN set om mössa, vantar och halsduk
2st SPIDERMAN kepsar
1par SPIDERMAN sandaler
1par SPIDERMAN sneakers
1par SPIDERMAN gummistövlar
1par SPIDERMAN badshorts

Det har varit åtskilliga dagar då Midiman vägrat att ha annat än SPIDERMAN på sig. Och då menar jag VÄGRAT. Som tur är börjar SPIDERMAN ÅLDERN dra sig mot sitt slut, för vem vill ha ett barn som är en vandrande reklampelare för en Marvel film? Inte jag.


Mer Birka

    88483-24

Birkababy har butiker i Stockholm och Göteborg men butiken på nätet är inte så pjåkig den heller. Iallafall hittar jag mycket fina kläder till killarna här. Massa coola baby och barnmärken finns det minsann. Vad sägs om appamanNYC, Baby v/s rock och Finger in the nose bland många andra. Dessutom kommer Fooey t-shirts (Madonnas favoritmärke) in till hösten. 

Birka shopping


När jag hade klickat hem tavlan i tordags kände jag mig så shopping glad så jag passade jag på att surfa förbi Birkababy. När jag ändå var på hugget, så att säga. Där klickade jag glatt hem två oumbärliga plagg. till killarna, en body från MiniRodini med gulliga robotar och en T-shirt från AppamanNYC med tryck på världens coolaste bil, Dodge Charger.

UP-DATE: Det brände till i plånboken men det var det värt. Kläderna är jättefina och kvalitén verkar bra!! Det tog 10dgr för paketet att komma fram vilket jag nog får se som acceptabelt även om man önskat snabbare leverans såklart.

Acne+Åhléns

88483-23
Skummade igenom senaste 
Elle och blicken föll direkt på dessa söta kamrater vid namn "MINIFRIENDS". Dom är frukten utav ett samarbete mellan Acne och Åhléns. Kostar endast 129pix. Som hittat.

Wonderwall

Då har man klickat hem den söta djungel tavlan skapad av Ingela Petrerson Arrhenius från  Wonderwall som MammaW och många andra bloggare tipsat om. Jag är så glad.  Den kommer passa fint i Minimans rum.

UP-DATE!!!! Jag har väntat och väntat och väntat. Tills jag till slut tog mitt förnuft till fånga och mailade Wonderwall. Fick blixtsnabbt ett svar från Andreas som ursäktade strulet och lovade att kolla upp min order. Det visade sig att min order försvunnit! Men nu 2dgr senare är djungelmotivet här och jag kan säga att produkten är underbar. Den där tavlan kommer sätta prägel på Minimannens rum. Det kan jag lova. Andreas avslöjade dessutom att det släpps 12 nya motiv  på Wonderwall framåt Oktober.

Rockande babysjalar

88483-20
På 
Celebrity-moms kan man läsa om Kingstons coola zebra sjal från LA märket Rockin-baby-slings. Även celebrity mammorna Courteney Cox-Arquette, Patricia Arquette, Angelina Jolie och Gwyneth Paltrow har investerat i sjalar från Rockin-baby-slings. Kingstons är klart snyggast men tyvärr slutsåld. Jag kan även tänka mig den här: Pinkmodfloral/brown.

Shopping utflykt?

88483-18
I lilla samhället Gällstad utanför Ulricehamn  ligger två fantastiska outlet butiker väl värda ett eller flera besök. 
Lager157 barn säljer kläder från stl 50 under egna märket samt varumärken som Pour, Whyred, Filippa K och Diesel. Dom har dessutom något så ovanligt som helsvarta babykläder. Cred för det. Huvudbutiken med kläder för vuxna är gigantisk och säljer Pour, Diesel, Acne, Whyred och Velour bla. På hemsidan kan man läsa att: "Produkterna är andrasortering, överproduktion eller provkollektioner. Allt säljs till max halva ordinarie pris."  

Bilden visar några fynd från Lager157. För info: Det finns även andra typer av tröjor och det är inte döskallar på ALLT. Det är bara Midimans mamma som gillar Pour sortimentet  så vansinnigt mycket.

Sale?


Det är sale på  Net-a-porter. Vilket i sig inte betyder att det är jättebilligt men inte heller hutlöst dyrt. Dessa ballerinor från Bottega Veneta är riktigt söta. Ord pris £100,80 nu £70,56. Behöver jag säga att det är äkta skinn?
Eller vad sägs om en ursöt Juciy couture dress i paisley för £58,50? Då ska ni veta att den har kostat £97,50 från början.


Åh!

88483-15

Litenbutik är en underbar webshop där man hittar riktigt, riktigt  fina kläder till små tjejer och killar. Dom där kläderna man sparar och tar fram för att titta på efter några år, visa sambon och utbrista -Åh, så sööt han var i den här! Kommer du ihåg?

ps. det fins ursöta tjejkläder också ds.

Foto: Andreas Carlsson, Nofont

Snygg & Säker


88483-14
Jag har varit (och ÄR) rätt trött på dom där trista fjädrarna, gullinuttiga nallebjörnarna och andra meningslösa figurer på våra bilbarnstolar genom åren. Det här överdraget gav iallafall mig lite hopp.

Kidrobot

88483-12
Kidrobot har det bästa utbudet av limiterade figurer, gå in i webshopen och du kommer inte ut. Åtminstone inte på ett bra tag. Jag är helt frälst på den här argsinta men söta nallen som kallas Dunny.